”Mer nervös än inför någon SM-final”

Uppdaterad 2011-11-12 | Publicerad 2011-11-11

Muhrén hyllades i Sandviken

Magnus Muhrén.

Tidigare Sandviken-ikonen Magnus Muhrén hyllades rejält inför och under matchen mellan Sandviken och Gais. Sandviken vann 7–3 men det var ändå Muhréns kväll.

– Jag var mer nervös inför den här matchen än inför någon SM-final, sade Muhrén.

Stämningen i Sandviken var speciell när Gais och framför allt förre Saik-ikonen Magnus Muhrén kom på besök för första gången sedan han flyttade till Göteborg. De spontana applåderna när Gais kom ut på isen växte sig allt starkare och blev taktfasta när ett bildspel om Muhréns karriär i Saik visades på storbildsskärmen i bandyarenan.

– Jag visste inte alls vad som skulle hända. Hela veckan innan matchen, och speciellt de sista dagarna hade var varit märkliga, sade huvudpersonen.

Sandvikens publik visade med all tydlighet att Muhrén alltid kommer att vara ett stort namn på orten. 667 mål på 459 matcher under 15 säsonger är ett facit få spelare kan visa upp.

Ofrivilligt jubel

När Muhrén kvitterade till 1–1 jublade många, Saik-klacken dammade av den gamla beprövade "Magnus, Magnus, Magnus Muhrén".

– Jag hade bestämt att inte jubla om jag gjorde mål. Men det är så kul att göra mål att armarna åkte upp ändå innan jag kom på mig själv, sade han.

Utan tvekan var Muhrén den spelare i Gais som kunde åstadkomma kreativa lösningar offensivt. Annars var det ett defensivt inriktat Gais som tätade bakåt och slog om snabbt till anfall när chansen gavs. Det räckte till 2–2 i paus.

Första kvarten i andra halvlek avgjordes matchen. Hemmalaget gjorde två snabba mål innan Muhrén, som verkade måttligt nöjd med en tillfällig punktmarkering, drog på sig en utvisning. Av gammal vana åkte Muhrén till Sandvikens botbänk.

Hammarby vände

Med Muhrén utvisad kom 5–2, matchen var avgjord. Sandviken upp i serieledning och Gais första förlust var ett faktum.

– Vi var ändå med i matchen i 60 minuter. Med tanke på att vi fått träna på rink gör vi det bra. Vår målsättning är nytt kontrakt, sade Muhrén.

Hammarby hänger på i toppen. Bajen låg under 1–4 tidigt i andra halvlek hemma mot Västerås men vände till seger 5–4 sedan Stefan Erixon gjort de avslutande målen. Bollnäs vann 7–5 hemma mot Vetlanda och är fortfarande obesegrat medan Kalix vann 6–5 borta mot Vänersborg.