Dagens namn: Ingrid, Inger

– Deras val gav oss tändvätska

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-23

Bajens svar till Edsbyn – avgjorde på stopptid

Edsbyn valde att möta regerande mästarna Hammarby i kvartsfinalen. Något de kan få ångra bittert. Genom ett solomål av Patrik Nilsson vann Bajen det första mötet med 5–4.

SM-kvartsfinalen mellan Hammarby och Edsbyn såg ut att gå mot sudden death.

Då, på stopptid, avgjorde Patrik Nilsson matchen med årets solomål.

– Det känns grymt skönt, säger Bajens skyttekung.

Många bandyälskare höjde på ögonbrynen när Edsbyn valde regerande mästarna i stället för Broberg som motståndare i SM-slutspelet.

I går blev frågetecknet ännu större.

Hammarby vann nämligen den första kvartsfinalen med 5–4.

– Det är tändvätska, att bli vald så där. De tycker att de har lätt för oss, så det var skönt att vinna, säger Patrik Nilsson till Sportbladet.

Soloprestation

28-åringen var lysande i 90 minuter och avgjorde matchen på stopptid. Han fick bollen långt ned på egen planhalva, skrinnade över hela banan och dundrade, uppvaktad av tre försvarare, in det avgörande målet.

– Jag sög åt mig bollen strax utanför vårt straffområde, körde upp, åkte ut i ”vinkeln” och drog dit den. Det var sjukt skönt, säger Patrik Nilsson om soloprestationen som hela bandy-Sverige talar om i dag.

Fick virus

Målkungen från Söderfors drabbades i slutet av december av ett virus och var under en period blek både på och utanför isen.

Nu, lagom till SM-slutspelet, har han hittat sitt rätta jag.

– Det är skönt att vara frisk, orka köra en hel match och kunna bidra. Nu ska vi ta dem där uppe också, säger Patrik Nilsson.

Hemmaplan nästa

Edsbyn, som spelar de två kommande kvartsfinalerna på hemmaplan, var aldrig i ledningen på Zinkensdamm men radade upp chanser vid ställningen 4–4. I slutminuterna fick hälsingelaget ett mål underkänt för spark varpå ex-bajaren Daniel Liw brände ett friläge.

– Direkt efter det fick de göra ett skitmål. Det ville sig inte riktigt, men det är bara att ladda om, säger Jonas Edling, som gjorde två mål.