Publicerad 2011-08-14

Torres och Lampard skrek på straff – utan framgång

Chelsea blev blåsta på två straffar i premiärmatchen mot Stoke.

I alla fall enligt de själva.

Varken Fernando Torres eller Frank Lampard hade domsluten med sig – och matchen slutade 0–0.

I sin första match som Premier League-manager valde André Villas-Boas att peta Didier Drogba till förmån för Fernando Torres i anfallet.

Och spanjoren, som bara gjorde ett mål i våras efter rekordövergången från Liverpool, var nära att näta direkt i premiären borta mot Stoke.

Men precis i skottögonblicket föll Torres, som hölls i av hemmalagets nyförvärv Jonathan Woodgate, och vädjade till domare Mark Halsey.

Utan framgång.

Lampard fälldes

Bara någon minut senare, i 55:e, var det dags igen när en framrusande Frank Lampard tacklades i straffområdet – men även den gången skakade Halsey på huvudet.

Som om inte det vore nog ville Stoke ha straff i första halvlek när John Terry fick bollen på armen.

Chelsea skapade massor av chanser efter paus, men lyckades inte spräcka nollan. Matchen slutade 0–0 och Londonlaget blev därmed den tredje storklubben att tappa poäng i premiäromgången. Liverpool och Arsenal kryssade i sina matcher i går.