Då slängde Tyskland in Johannes Bitter i mål.

Det slutade bittert för svenskarna som föll med knappa 31–29.

– Vi bränner lite för många klara chanser, suckar lagkaptenen Kim Andersson.

Mötet med Tyskland blev precis lika dramatiskt som drabbningarna mot Ungern och Spanien. Men den här gången med ett bittert slut.

Efter att att matchen böljat fram och tillbaka kunde tyskarna sno åt sig ett tremålsöverläge fyra minuter från full tid.

Med tio sekunder kvar ledde Tyskland bara med ett mål. Ett oavgjort resultat hade räckt för Sverige – som tog timeout och satsade allt framåt. Men Tyskland, som hade bollen när spelet återupptogs, höll undan. Och i sista sekunden kunde Markus Baur sätta spiken i kistan.

Sargade svenskar

Sverige hade annars kopplat greppet i paus, då man ledde med 18–16. Men Tyskland fick en bra start på andra halvlek och tog till alla medel som fanns för att sänka svenskarna.

Dalibor Doder sänktes av ett finger i vänsterögat och Kim Andersson började blöda från örat efter en närkamp. Båda kom dock tillbaka mot slutet, men Sverige var ett sargat lag.

– När man väl fått smälta nederlaget tror jag inte att vi är så missnöjda. Vi har troligen nått målet vi ville nå. Vi möter ändå de regerande världsmästarna, säger Kim Andersson till TV4.

Nu väntar match om placeringarna 5-6.