Sportbladet

Dagens namn: Dennis, Denise

Arvidsson chanslös mot Sjarapova i WTA-finalen

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-21

Första finalen på fyra år. Tyvärr för Sofia Arvidssons del blev det ingen repris på senast i Memphis.

I stället var svenskan chanslös mot förra världsettan Maria Sjarapova som vann, 6–2, 6–1.

Turneringen i Memphis, USA, och Arvidsson har varit en lyckad kombination. Det var där hon tog sin första och hittills enda WTA-titel 2006.

Natten till måndag svensk tid spelade hon på nytt final i turneringen, den här gången med ett helt annat resultat. Svenskan lyckades inte rubba Maria Sjarapova som i stället tog sin 21:e titel i karriären. Redan tidigt i första set tappade svenskan sin serve och när det skedde ytterligare en gång kunde Sjarapova ta hem första set.

I andra hade Arvidsson ett par breakbollar i Sjarapovas första game, dock utan att kunna utnyttja dem och sedan gick det väldigt snabbt.

Klättrar på rankingen

Trots förlusten kan dock Arvidsson se sig som en stor vinnare. Hon har under tränaren Lars-Anders Wahlgren tagit sig tillbaka från de två senaste säsongerna problem då skador och bristande självförtroende gjorde att hon ramlade ut från topp 100-listan. Finalplatsen gör nu att halländskan kommer att klättra rejält från sin nuvarande plats (102), den skjutsen på rankinglistan gör i sin tur att hon slipper kvala till Franska mästerskapen och Wimbledon i sommar.

För Sjarapova var titeln en välkommen framgång efter förlust i första omgången i Australian open. Även Sjarapova har haft problem med framförallt en axelskada och ramlat ned till 16:e plats på rankingen.