Slovakien chockade hemmanationen i U21-EM

Publicerad 2017-06-16

Fotboll. Storpublik och smakstart.

Men hemmanationen Polens premiärmatch mot Slovakien i U21-EM slutade i en tung 1-2-förlust

Det svenska U21-landslaget, som är regerande mästarlag efter EM-guldet i Tjeckien för två år sedan, fick äran att öppna årets turnering som anordnas i Polen.

Sverige spelade 0-0 mot England i Kielce. Vilket gav Polen och Slovakien chansen att - via en seger i Lublin - dra iväg och skapa sig stor fördel i grupp A senare under fredagskvällen.

Det var Slovakien som tog den, efter att ha vänt matchen.

Polens innermittfältare Patryk Lipski gav hemmanationen en drömstart i ordets rätta bemärkelse när han nickade in 1-0 redan efter 53 sekunders spel.

I den 20:e minuten kvitterade Slovakiens högerback Martin Valjent till 1-1 efter ett konstnummer av offensive mittfältaren Martin Chrien i förarbetet.

Polen var nära ett ledningsmål i inledningen av andra halvlek. Men det var Slovakien som avgjorde.

Inhopparen Pavol Safranko hade bara varit på planen i fem minuter när han såg polske mittbacken Jan Bednarek halka och kunde distinkt skjuta matchavgörande 2-1.

Slovakiens målvakt Adrian Chovan blev den stora matchhjälten efter en storartad enhandsräddning i den 80:e minuten till hemmapublikens besvikelse.

Resultatet innebär att Slovakien leder grupp A på tre poäng. Sverige och England har en poäng vardera. Hemmanationen Polen står på noll.