Historisk trippel för Helsingborg

Publicerad 2011-11-05

Helsingborg. Helsingborg fick sin historiska trippel. Christoffer Andersson låg bakom det mesta när det allsvenska mästarlaget slog Kalmar med 3-1 i cupfinalen.

Tio minuter in i andra halvlek regisserade Christoffer Andersson cupfinalens vackraste anfall. Hans perfekta djupledspassning frispelade Rachid Bouaouzan, som passade vidare till May Mahlangu, som kyligt bredsidade bollen förbi Petter Wastå till 2-1.

3-1 satte mästarregissören själv med tio minuter kvar. Andersson tog hand om straffen efter det att Wastå rivit ner Bouaouzan.

Och som han gjorde det: en perfekt chip, en äkta Panenka-straff.

Supercupen, allsvenskan och cupen: aldrig tidigare har ett svenskt lag vunnit samtliga titlar samma år.

Hemmalaget pressade fram hörna efter hörna i matchinledningen. På sjätte försöket gav det utdelning. Alvaro Santos backade några steg i straffområdet innan han mötte Christoffer Anderssons hörna med pannan till 1-0 i den 25:e minuten.

Thomas Sörum var otroligt nära att utöka ledningen när han mötte ett lågt inlägg från Andersson i slutet av halvleken, men hans avslut gick i undersidan av ribban.

I stället kvitterade Kalmar i den 45:e minuten. Erik Israelsson förvaltade lagets första riktiga målchans när han nickade in Tobias Erikssons högerinlägg.

Men Christoffer Andersson och hans Helsingborg var inte färdiga.