Dagens namn: Simon, Simone

Karlsson nätade i comeback – "rätt skön start"

Publicerad 2024-10-27 05.53

William Karlsson (71) firar med lagkamraten Tanner Pearson (70) efter att svensken gjort mål mot San Jose.

William Karlsson levererade både mål och assist för sitt Vegas när laget besegrade gästande San Jose med 7–3, svenskens första match för säsongen efter en tids skadeproblem.

I mitten av andra perioden fick hemmalaget en man utvisad – då såg Karlsson till att skjuta 4–1 i numerärt underläge.

Assisten kom redan efter knappa två minuter i första perioden när han serverade Tanner Pearson som drog till med ett direktskott och satte matchens första fullträff.

31-åringen från Märsta, som förra säsongen stod för 30 mål i grundserien, ådrog sig en ospecificerad skada den 21 september, vilket hållit honom borta från spel fram till nattens match.

– Det känns som en rätt skön start. Det är alltid roligt att göra mål, säger han till Sportbladet efter matchen.

– Framförallt var det roligt att vara tillbaka och spela hockey. Att sitta på läktaren och titta är inget vidare. För att vara första matchen på säsongen tycker jag också det kändes hyggligt i både ben och armar.

Alexander Holtz i Vegas noterades för en assist och i motståndarlaget San Jose noterades både Fabian Zetterlund och William Eklund för varsin målgivande passning.

En annan svensk som levererade poäng i natt är Vancouvers Elias Pettersson som inledde målskyttet när hans Vancouver slog Pittsburgh hemma med 4–3.