Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Simon, Simone

Paraguay möter Japan i fotbolls-VM

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-07-29

Paraguay möter Japan i dagens åttondelsfinal i fotbolls-VM med avspark 16.00.

Paraguays förbundskapten Gerardo Martino väntas ersätta den avstängde mittfältaren Victor Caceres med den mångsidige Carlos Bonet. Eventuellt kan det även bli en förändring i backlinjen då Antolin Alcaraz, som missade 0-0-matchen mot Nya Zeeland, ska vara tillräckligt rehabiliterad för att starta mot Japan.

I övrigt kommer Paraguay från ett gruppspel där laget blandade bra och dåligt. I tre matcher har försvarsspelet varit lysande men i offensiven finns det mer att önska, i alla fall enligt Martino:

"Vi var inte särskilt rörliga och vi var inte direkt pricksäkra", sade han efter matchen mot Nya Zeeland.

Japans förbundskapten Takeshi Okada har konsekvent använt sig av en och samma startelva i de tre gruppspelsmatcherna. När laget varken har några skador eller avstängningar, väntas Okada att fortsätta med samma elva även i åttondelsfinalen mot Paraguay. I gruppspelet var Japan den stora överraskningen i grupp E. Okadas lag knep andraplatsen bakom Holland och före Danmark och Kamerun.

Avspark för matchen mellan Spanien och Portugal blir det 20.30.

Spaniens Xabi Alonso skadade fotleden i mötet med Chile (seger med 2-1) och förbundskapten Vicente del Bosque hoppas nu att Alonso hinner bli tillräckligt frisk för att spela åttondelsfinalen. Blir han inte hel kommer, med all sannolikhet, Javier Martinez stoppas in på den positionen. Spanien, laget som var storfavorit inför VM-slutspelet, har än så länge inte fått i gång spelet i Sydafrika.

Portugal förväntas göra flera förändringar inför mötet med grannlandet. Paulo Ferreira är tillbaka i försvaret och även Simao Sabrosa och Liedson förväntas att starta åttondelsfinalen.