Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Frans, Frank

Ny besvikelse för Nilsson - bara 26:a

Publicerad 2017-02-25

Skidor. Medan Charlotte Kalla jublade över bronset gick det tyngre för lagkamraterna.

Stina Nilsson släppte tidigt och blev bara 26:a i skiathlon.

– Jag kände ganska tidigt att det inte var min dag, säger hon.

Stina Nilsson var sämst av de fyra svenskorna, 26:a och hela tre minuter bakom Marit Bjørgen. En ny besvikelse för Nilsson efter favoritfallet i den inledande VM-sprinten.

– Kroppen svarade inte i dag, säger 23-åringen.

– Min kropp är väldigt mycket upp och ner, det var den under Tour de Ski också. Det är så jag funkar, det kan vara höga toppar och djupa dalar.

Det kan behövas en snabb omsvängning till det bättre, för redan på söndagen ska Nilsson tävla igen tillsammans med Ida Ingemarsdotter i sprintstafetten.

Anderssson föll direkt

För Ebba Andersson började mästerskapsdebuten med ett fall redan efter ett par minuter. Tyskan Victoria Carl föll och 19-åringen som kom precis bakom kunde inte undvika att dras med i vurpan.

– Det blev ett helt annat lopp än jag hade tänkt mig, säger Andersson som var 22:a i mål.

– Jag försökte intala mig själv att inte stressa så mycket och komma in i min åkning, men jag tycker att det var lite svårt.

Haag i tårar

Näst bästa svenska efter Charlotte Kalla var Anna Haag. Men inte heller för henne gick loppet som planerat. Haag öppnade starkt i den klassiska delen och var tolva vid skidbytet, mindre än en halvminut bakom täten.

– Jag gick alldeles för hårt på det klassiska. Jag försökte, men det kostade mer än vad det gav, säger Haag.

Hon åkte i mål som 18:e åkare, slagen med drygt två minuter, och kunde inte hejda tårarna efter det feldisponerade loppet.

– Jag blir så jävla förbannad på mig själv att jag inte känner signalerna. Jag är ju så jäkla optimistisk, så även fast mjölksyran bränner till så tänker jag att det kanske ska gå, säger hon.

– Jag känner att jag är i form, det kanske är det som gör det ännu mer frustrerande.

Lahtis, TT:s utsände

Följ ämnen i artikeln