Zlatan mot Kiese Thelin i Europa League

Publicerad 2017-03-17

Fotboll. Zlatan Ibrahimovic är fyra matcher från en stor final på Friends Arena.

För Manchester Uniteds svenske anfallsstjärna är Anderlecht bara ett hinder på vägen i Europa League.

"Det här är en trofé vi vill vinna", säger han.

Zlatan Ibrahimovic och hans Manchester United siktar på Europa League-finalen i Friends Arena den 24 maj. I kvartsfinalen lottades det engelska storlaget mot Anderlecht.

Det innebär att den svenska anfallsstjärnan ställs mot landsmannen Isaac Kiese Thelin.

United slog ut ryska Rostov i åttondelsfinalen med sammanlagt 2-1 efter att Ibrahimovic klackat fram Juan Mata till segermålet, 1-0, på hemmaplan.

För Ibrahimovic är allt som vanligt: det är titeln som gäller.

"Det är målet, det är vår mentala inställning och vi jobbar hårt för det. I Europa League gäller det att vara på tå och gå för seger i varje match man spelar", sade Ibrahimovic till Manchester Uniteds egen tv-kanal efter att avancemanget hade säkrats.

Hektiskt schema

Manchester United-tränaren José Mourinho är också inställd på bucklan - men portugisen skulle vilja ha större hjälp från de brittiska schemaläggarna.

Mourinho skyller franske landslagsmittfältaren Paul Pogbas skada, baksida lår, mot Rostov på det intensiva matchandet.

– Naturligtvis beror det på trötthet. Det är uppenbart. Även ett fysiskt monster som han... Paul får betala priset, säger han enligt nyhetsbyrån AFP.

Manchester United spelade kvartsfinal mot Chelsea i FA-cupen i måndags, returmatch mot Rostov på torsdagskvällen och återupptar ligaspelet borta mot Middlesbrough klockan 12 lokal tid på söndag.

– Vi borde spela sist i helgen. Vi får inte ens sova ut på söndag. Vi måste gå upp klockan sju för att äta och ta oss till matchen, säger Mourinho.

Guidetti mot Genk

Även John Guidettis Celta Vigo får belgiskt motstånd: Genk.

I och med att kvartsfinalerna är lottade öppnar Europeiska fotbollsförbundet Uefa ansökningsperioden för finalbiljetterna. Den är öppen till klockan 12.00 den 28 mars.

"Vi förväntar oss en bra inramning kring finalen och hoppas att många svenskar tar chansen att ansöka om biljetter. Det kommer att dröja länge innan vi får hit ett internationellt evenemang i samma dignitet igen", säger projektledaren Göran Havik i ett pressmeddelande.

TT

Följ ämnen