Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Lewicki: "Det är locket på"

Publicerad 2016-05-04

Fotboll. Hans gamla klubb Häcken står i vägen för Svenska cupen-titeln och spel i Europa.

De forna lagkamraterna vill dock inte avslöja något för Oscar Lewicki inför finalen.

– Det är locket på, säger Malmö FF-mittfältaren.

Inom loppet av ett år väntas Malmö FF-mittfältaren Oscar Lewicki ha fått uppleva ett EM-guld med U21-landslaget (2015) och det stundande EM-slutspelet i Frankrike med A-landslaget. Däremellan klämmer 23-åringen gärna in en titel i Svenska cupen, vilket även innebär Europa League-kval i sommar.

– Det är skönt att drömmen om Europa fortfarande lever, säger Oscar Lewicki inför torsdagens cupfinal mot Häcken på Swedbank Stadion.

"Vill stå som vinnare"

Lewicki gjorde tre allsvenska säsonger i Häcken efter sin återkomst till Sverige från den tyska storklubben Bayern München. Självklart är det extra speciellt att nu få möta sin gamla klubb i en cupfinal.

– Man känner ju de allra flesta i laget och hela ledargänget. Men det gör att man bara ännu mer vill stå som vinnare, säger Lewicki, som gick till MFF i fjol.

TT: Har du haft någon kontakt med dina gamla lagkamrater inför finalen?

– Jag har pratat lite med någon och med materialaren för att försöka luska lite, men det är locket på, säger mittfältaren och skrattar.

I söndags vann MFF med 3-0 mot Häcken i allsvenskan - skåningarnas första vinst mot Hisingsklubben sedan 2011.

– Det finns inget som säger att bara för att vi vann senast kommer vi vinna nu. Det blir jäkligt spännande, men man börjar om på noll.

Spelar EM?

Efter U21-landslagets guldsuccé i EM i Tjeckien förra sommaren blev Lewicki på hösten ett namn för A-landslaget. När Albin Ekdal blev skadad fick han chansen från start mot Moldavien och sedan dess har MFF-mittfältaren varit en man för startelvan i såväl de dubbla playoff-matcherna mot Danmark och vårens träningslandskamper mot Turkiet och Tjeckien.

– Det har blivit jäkligt bra. Man kom in på ett bra sätt och bra in i gruppen.

TT: Hur säker är du på att förbundskaptenen Erik Hamrén läser upp ditt namn den 11 maj när EM-truppen tas ut?

– Det hade varit fantastiskt roligt att få komma med och göra sitt första mästerskap på A-landslagsnivå. Säker är jag inte, men i och med att man har varit med de senaste landslagssamlingarna hoppas man så klart på att få vara med på den här också, säger Oscar Lewicki.

TT

Följ ämnen
Malmö FF