Dagens namn: Stellan

Eriksson Ek borta när Minnesota förlorade

Uppdaterad 07.05 | Publicerad 04.15

Minnesotas centerstjärna Joel Eriksson firar efter ett mål i matchen mot Columbus i torsdags. Men i söndagens förlustmatch mot Winnipeg var han inte med, på grund av bruten näsa.

Minnesotas svenske centerstjärna Joel Eriksson Ek har brutit näsan och fanns inte med på isen när det blev förlust efter förlängning mot Winnipeg borta med 1–2.

Trots storspel av Filip Gustavsson – 33 räddningar – i Minnesotas mål lyckades Winnipegs Kyle Connor sätta det avgörande målet efter 51 sekunder, i numerärt överläge.

Liam Öhgren, 20 år, gjorde sin första NHL-match för säsongen för Minnesota. Det blev inga poäng i protokollet under de drygt elva minuter han fick på isen. Förra året spelade han fyra matcher.

Joel Eriksson Ek fick sitt näsbrott när landsmannen Adam Larsson i Seattle satte en armbåge i ansiktet på honom i andra perioden i lördags, en match som Seattle sedan vann på straffar.

På tisdagen, mot St Louis, väntas svensken vara med i igen.

Rättad: I en tidigare version angavs en felaktig uppgift om antal matcher för Liam Öhgren.