Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Silfverberg målade i förlust: "Inte vår bästa match"

Göran Sundberg/TT

Publicerad 2024-09-21 17.47

Jakob Silfverberg jublar efter att ha gjort mål i SHL-comebacken. Men Brynäs föll mot Linköping med 2–3.

Hemvändande stjärnan Jakob Silfverberg gjorde mål direkt – men det räckte inte för Brynäs i SHL-comebacken.

– Det var väl inte vår bästa match, men vi är bara ett ribbskott från poäng, säger Silfverberg efter 2–3-förlusten mot Linköping.

Den 33-årige hemvändaren var tillbaka efter tolv år i NHL.

Jakob Silfverberg sköt SM-guldet till Brynäs i sin sista match innan han drog till NHL.

Nu, tolv år senare, gjorde han mål nästan direkt när både han och Brynäs gjorde SHL-comeback.

– Det var otroligt skönt att se den gå in, men överlag tycker jag vår kedja var lite för blek i dag. Vi borde kunna skapa lite mer tryck. Vi har några snäpp till, precis som jag själv, säger Silfverberg som slog till redan efter 11.44 av första perioden.

Det stora Brynäsföljet i Linköpings utsålda hemmaarena, 8 150 åskådare, drog i gång ramsan ”Oh, ah, Silfverberg, sjung oh, ah, Silfverberg”.

”Helt fantastiskt”

Precis som för tolv år sedan.

– Helt fantastiskt. Det är lite annan kultur med ståplats, det är jag inte riktigt van vid. 16 000-17 000 i all ära (i NHL), men när du har 8 000 med en ståplats som eldar på båda lagen är det något helt annat, säger Silfverberg och tillägger:

– Men tråkigt att vi inte kunde ge dem en poäng.

Silfverberg är en av fyra namnkunniga hemvändare i Brynäs, men pressen på honom är störst. Det är den 33-årige hemvändaren som ska se till att Brynäs comebacksäsong blir lyckad.

Vad betyder det att göra mål direkt?

– Det är alltid kul att göra mål, men en dag som denna när vi förlorar betyder det väl inte så mycket.

Ribbskott i slutet

Brynäs tappade sin 1–0-ledning till 1–3, men en slutforcering kunde ha slutat med poäng.

Jack Kopacka, skyttekung i hockeyallsvenskan i fjol, reducerade till 2–3 och var bara ett ribbskott i slutsekunderna från att kvittera.

– Jag tycker vi vaknar till lite för sent. Jag tycker de (Linköping) känns stabilare. Vi måste bli lite rakare. Vi måste få till det trycket vi hade sista tio mycket tidigare, säger Jakob Silfverberg.

Han tycker ändå det finns saker för nykomlingen att ta med sig till nästa match, också den på bortaplan, mot Örebro på torsdag.

– Special teams, vi gör det fantastiskt. Vi gör ett mål och boxplay är stabilt (inget insläppt på fem numerära underlägen) Sedan pushen vi gör. Om vi kan spela lite rakare och få in puckar på mål är vi starka, det visade vi under försäsongen, säger han.