Dagens namn: Mikael, Mikaela

Svängig match i Gävle

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-21

Mostapha El Kabir hade lekstuga på Strömvallen med två mål i första halvlek - sedan vände Gefle IF.

Och Mjällby kvitterade i matchens sista minut till 3-3 i fotbollsallsvenskan.

Mjällbys holländare gjorde ett drömmål i matchens 13:e minut efter ett stenhårt skott från straffområdeslinjen som letade sig in i mål via stolpen.

Gefle, som inledde piggt innan baklängesmålet, reste sig och kvitterade genom ytterligare ett jätteskott. Jonas Lantto avslutade med ett lågt skott som letade sig in i Mattias Aspers stolprot.

Det målet kom dock som en kalldusch för Mjällby. För Blekingelaget hade dittills kontroll på matchen och skapa några heta målchanser. Till slut kom utdelningen. Återigen var det Mostapha El Kabir som styrde in 2-1 strax innan paus.

Ett ribbskott i andra halvlek från nyss nämnde spelare kunde ha dödat matchen. Men matchhjälte fick El Kabir inte bli. Den rollen var vikt åt Gefles anfallare Jakob Orlov. Trodde alla.

Först tog han tillvara på en retur efter Yussif Chibsahs långskott och rakade in bollen i öppet mål. Det hände i den 64:e minuten.

Sex minuter senare höll han sig framme igen.

Jonas Lantto skickade in bollen från vänsterkanten, där samme Orlov mötte med huvudet och nickade in 3-2.

Men som sagt, matchvinnare blev Orlov inte heller.

I matchens sista minut chockades hemmapubliken när Juan Robledo fick tag i bollen efter en frispark och satte 3-3.