Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Lennart, Leonard

Blågult stöd viktigt för landslaget

Publicerad 2016-06-03

Fotboll. Sveriges EM-genrep på söndag blir en publikfest.

Nu hoppas A-landslaget att stödet mot Wales och senare i EM ska likna det som hjälpte U21-landslaget till framgång i fjol.

– Klart att vi vill att det ska var fullsatt, säger Pontus Wernbloom.

16 925 var på plats när Sverige spelade 0-0 mot Slovenien på Swedbank Stadion i Malmö. Spelarna hoppades på fler till söndagens EM-genrep mot Wales på Friends Arena - och så kommer det att bli.

34 000 biljetter var på fredagseftermiddagen sålda till matchen, uppger Svenska Fotbollförbundet i ett pressmeddelande.

Friends Arena tar in närmare 50 000 och enligt landslaget får det gärna närma sig den siffran på söndagen.

– Det är klart att vi vill att det ska vara fullsatt. Det är viktigt för allting; för spelare, för förbundet... För alla. Det är upp till de som jobbar runt omkring, som ska dra folk till matcherna, att jobba lite hårdare. Och vi måste spela bättre, säger mittfältaren Pontus Wernbloom.

Positivt för hajpen

Fint publikstöd på Friends Arena är önskat. Men allra mest vill spelarna se att svenskar tar sig till EM-matcherna - Irland (13 juni), Italien (17 juni), Belgien (22 juni) - i Frankrike.

– Förhoppningsvis kommer vi vara ett attraktivt landslag som drar mycket folk. Det är positivt för oss alla. Det är positivt för svenska EM-hajpen att det kommer mycket folk, säger mittfältskollegan Oscar Hiljemark.

23-åringen var en av spelarna som fick uppleva en blågul vägg i Tjeckien under U21-EM. Ett stöd som växte med framgången och efter straffsegern mot Portugal i finalen firade spelarna guldet med fansen.

Nu hoppas spelarna på ett liknande scenario i Frankrike.

– Under U21-EM var det en fantastisk publik. Det betyder mycket att ha folk på plats, säger Oscar Hiljemark.

Zlatan: "Zlatan trivs"

Men först väntar alltså Wales, med Real Madrid-stjärnan Gareth Bale i spetsen. Sveriges största stjärna ser fram emot mötet.

"Zlatan trivs mot brittiskt motstånd", säger Zlatan Ibrahimovic i Svenska Fotbollförbundets pressmeddelande.

TT