Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Simon, Simone

Dagens VM-matcher

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-07-22

Frankrike möter Sydafrika i grupp A i dagens första match. Frankrike och Sydafrika är borta om Uruguay och Mexiko spelar oavgjort i gruppens andra match. Seger är ett måste för att ha chans att nå åttondelen och målskillnaden kan bli viktig. Frankrike har gjort myteri mot landslagsledningen sedan anfallaren Nicolas Anelka skickats hem. Yoann Gourcuff tar troligen plats i startelvan igen, mer oklart vem som ersätter avstängde Jeremy Toulalan. Moeneeb Jospehs tar plats i Sydafrikas mål och MacBeth Sibaya på mitten då Itumeleng Khune och Kagisho Dikgacoi är avstängda.

Matchen visas i SVT1 15.30-18.00.

Om det blir oavgjort mellan Uruguay och Mexiko i den sista matchen i grupp A går båda lagen till åttondelsfinal. Manchester United-köpet Javier Hernandez ersätter troligen skadade Carlos Vela i Mexikos anfall, medan Paul Aguilar tar platsen som högerback då Efrain Juarez är avstängd. Uruguay förväntas spela med samma elva som slog Sydafrika med 3-0.

Matchen visas 15.55-18.00 i SVT Kunskapskanalen.

Argentina måste förlora med minst 0-3 mot Grekland i grupp B för att ens riskera att missa åttondelsfinal. Därför väntas förbundskapten Diego Maradona vila Javier Mascherano och Gabriel Heinze, som blir avstängda i åttondelen om de får ett gult kort. Både Sergio Aguero och Diego Milito lär också få speltid. Grekland förväntas spela med samma stomme som slog Nigeria och behöver minst en poäng för att kunna nå åttondelen.

TV4 Sport sänder matchen 20.20-22.30.

I grupp B möts också Nigeria och Sydkorea. Om Nigeria slår Sydkorea räcker det med att Argentina besegrar Grekland för att Lars Lagerbäcks landslag ska nå åttondelsfinal. Nigeria har Sani Kaita avstängd, men Taye Taiwo och Elderson Echiejile är tillbaka efter skadebekymmer. Sydkorea ska ha alla 23 spelare tillgängliga och oavgjort kan räcka för att få spela åttondelsfinal.

Matchen sänds i TV4 19.30-22.55.