Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Ingen Bäckström i VM

Publicerad 2011-05-05

Det blev ett nej från Washington-stjärnan Nicklas Bäckström till slut.

Capitals stoppar ”Bäckis” från VM-spel – och tumskadan är anledningen.

– Jag skulle jättegärna ha spelat VM, men jag får inte spela för Capitals eftersom min tumme fortfarande inte är som den ska, säger Nicklas Bäckström till Sportbladet.

NHL-stjärnan Nicklas Bäckström får inte åka till hockey-VM – för Washington. Det är tumskadan som höll ”Bäckis” borta från slutet av grundserien i NHL som ska vara anledningen.

– Jag har fått ett besked och det är tyvärr negativt. Han stoppas av Washington på grund av sin tumskada. De vill att han stannar hemma och kurerar den, säger Tre Kronors team manager Johan Garpenlöv, till Sportbladet.

– Han lät väldigt besviken att han inte kan åka till VM, men mest besviken över att Washington är ute ur slutspelet.

Bäckström har sagt att han känt sig hämmad av fingerskadan men men ändå spelat samtliga matcher i slutspelet för Washington, som åkte ut med 4–0 i matcher i andra rundan.

– Jag skulle jättegärna ha spelat VM, men jag får inte spela för Capitals eftersom min tumme fortfarande inte är som den ska, hälsar Nicklas Bäckström till Sportbladet via sms.

Är du besviken?

– Nja, jag har vetat om att han har haft en skada och vetat om att det är 50/50 om han skulle kunna komma. Så jag är inte direkt förvånad även om det självklart är synd att Nicklas inte kommer. Vi hade blivit ett bättre lag med honom i laget.