Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Hansdotter tvåa: "Shiffrin är oslagbar"

Publicerad 2018-01-07

Alpint. Det gick som vanligt inte att rå på Mikaela Shiffrin. Men Frida Hansdotters andraplats i Kransjka Goras slalom var hennes bästa resultat för säsongen.

– Jag vill slå Mikaela, men just nu är hon oslagbar, säger Hansdotter till SVT.

Estelle Alphand gjorde ännu ett högklassigt andraåk och slutade åtta.

Frida Hansdotter börjar putsa till slalomformen ordentligt med en månad kvar till OS. 32-åringen följde upp tredjeplatserna i Lienz och Zagreb med att ta ytterligare ett kliv uppåt på prispallen i Slovenien.

– Det är skönt att man är med där uppe i toppen och fajtas. När jag verkligen får till det så får jag skidorna att gå från kant till kant. Ibland blir jag lite "sittande" men det är sådant jag får jobba på, och då blir jag ännu snabbare, säger Frida Hansdotter till SVT.

40:e segern

Åt världens bästa slalomåkare, amerikanskan Mikaela Shiffrin, gick det inte att göra något. 22-åringen tog sin 40:e världscupseger i karriären, åter i utklassningsstil. Hon var 1,64 före Hansdotter, och ytterligare 23 hundradelar före trean Wendy Holdener från Schweiz. Slovakiskan Petra Vlhova, den enda som har besegrat Shiffrin i slalom den här säsongen, blev fyra.

– Det känns bra att hålla Wendy och Petra bakom mig, det känns som att det är oss det kommer att stå emellan i OS, säger Hansdotter och fortsätter:

– Men någon av oss måste upp och ge Mikaela en match nu. Hon är helt fantastisk och slår den som är näst bäst i världen med mer än en och en halv sekund. Det är ett jobb vi måste göra, men vi är väldigt motiverande.

Femte snabbast

Frida Hansdotter var inte det enda svenska glädjeämnet. Estelle Alphand, som hade det snabbaste andraåket i lördagens storslalom, klättrade genom resultatlistan på nytt. Med det femte bästa andraåket tog hon sig från 16:e till åttonde plats.

– Jag är jätteglad. Jag hoppas att det håller i sig, säger Estelle Alphand till SVT.

Anna Swenn Larsson gjorde också en bra tävling och slutade tia, 4,67 bakom Shiffrin. Nathalie Eklund blev 24:a.

Sara Hector, Ylva Stålnacke och Magdalena Fjällström kvalade inte in till det andra åket.

TT

Följ ämnen i artikeln