Het Durmaz målskytt mot PSG

Publicerad 2016-09-23

Fotboll. Den svenska succén fortsätter i Toulouse.

Jimmy Durmaz gjorde sitt andra mål på tre matcher i 2-0-segern mot regerande mästaren PSG.

Ett starkt besked inför tisdagens VM-kvaltrupputtagning.

Ja, det är ett svar som heter duga efter att bara ha fått ett par minuter i Sveriges VM-kvalpremiär hemma mot Nederländerna (1-1) för knappt tre veckor sedan.

På fredagen utnyttjade Jimmy Durmaz ett försvarsmisstag från Thiago Motta och placerade in slutresultatet 2-0 i den prestigefulla segern hemma mot regerande mästarlaget Paris Saint-Germain i franska ligan, Ligue 1.

27-årige Durmaz andra mål på sju dagar sedan han avgjort hemma mot Guingamp (2-1) i lördags.

Durmaz inledde mötet med PSG på bänken men byttes, något ovant, in på landsmannen Ola Toivonens anfallsposition i den 65:e matchminuten och gjorde målet i 79:e.

30-årige Toivonen, som i tisdags gjorde två mål i 2-1-segern borta mot Lille, var den som ordnade straffen som mittfältaren Yann Bodiger tryckte dit 1-0 på i 48:e matchminuten.

Segern var, enligt Viasat, Toulouse första mot PSG på sju år och innebar att laget från den violetta staden passerade mästarlaget, upp på en andra plats i en haltande tabell.

På tisdag i nästa vecka tar förbundskapten Janne Andersson ut sin andra landslagstrupp till VM-kvalmatcherna mot Luxemburg och Bulgarien i oktober.

TT

Följ ämnen i artikeln