Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Turliga studsar bakom 20:e raka segern

Publicerad 2024-09-19 20.52

Olivia Schough (höger) jublar efter de tursamma studsarna som gav ledningsmålet mot Växjö.

Rosengårds segertåg bara fortsätter.

Mot Växjö kom 20:e raka fullpoängaren i damallsvenskan.

Malmö-laget vann med 4–0.

Bollarna fortsätter att gå Rosengårds väg. Allra tydligaste blev det i 24:e minuten hemma mot Växjö på Malmö IP.

Olivia Schoughs frispark tog i muren, träffade stolpen och letade sig in bakom målvakten Maja Bay Østergaard.

– Det är tur men det är gött att den gick in, säger stjärnan till Viaplay.

Även om målet var turligt så var ledningen rättvis.

Tabellettan Rosengård styrde och ställde, skapade chanser och visade varför klubben hade vunnit 19 raka matcher i damallsvenskan.

I slutet av första, i 42:a minuten, kom nästa mål.

Momoko Tanikawas inlägg var delikat och Emma Jansson behövde bara möta bollen med pannan för att få in 2–0.

– Man märker att de har gjort sin läxa. De startar med tre innerbackar men vi har tro på oss själva och det var skönt att målet kom så tidigt ändå, säger Schough.

Mai Kadowaki såg till att Rosengård vann med 4–0 genom målen i 65:e och 80:e minuten.

Rosengård toppar tabellen på maximala 60 poäng, 14 fler än närmast jagande Häcken. Sex matcher återstår av säsongen.