Isco räddade tre poäng till Real Madrid

Publicerad 2017-04-15

Fotboll. Real Madrid fick det oväntat tufft borta mot Sporting Gijon och såg länge ut att vara på väg att bjuda in Barcelona ordentligt i kampen om titeln.

Men serieledaren redde ut det och är fortsatt i förarsätet i La Liga.

När matchen närmade sig full tid var ställningen 2-2 efter att Sporting Gijon tagit ledningen två gånger under matchen.

Isco kvitterade den första gången, i början av matchen, och Alvaro Morata gjorde 2-2 sedan hemmalaget laget tagit ledningen på nytt i början av den andra halvleken.

Skulle resultatet ha stått sig hade Barcelona haft ett gyllene läge att krympa avståndet till Real Madrid senare under lördagen - men Isco räddade tre poäng med sitt andra mål för dagen i den 90:e minuten.

– Det är det här som är Real Madrids själ. Det finns i DNA:t i den här tröjan och det här märket, vi har visat det så många gånger och gör det i dag igen. Det är inte över förrän domaren blåser av matchen, säger Isco.

Barcelona gjorde ändå vad man kunde för att hålla liv i serien genom att ta tre poäng hemma mot Real Sociedad efter seger med 3-2. Katalanerna, med två raka förluster i bagaget, behövde komma tillbaka på vinnarspåret inför returen mot Juventus i Champions League.

Och Lionel Messi visade vägen. Argentinaren inledde målskyttet i den 17:e minuten och var även den som gjorde 2-0 tjugo minuter senare. Och det skulle hända ännu mer innan pausvilan:

I den 42:a minuten reducerade Real Sociedad efter att Inigo Martinez skjutit bollen rakt i huvudet på Barcelonas Samuel Umtiti, som olyckligt styrde in den i eget mål.

I den 44:e minuten sköt Paco Alcacer in 3-1, framspelad av Messi.

Och i den 45:e minuten reducerade Xabier Prieto till 3-2.

För Barcelona väntar nu returen mot Juventus, där man måste vända 0-3-underläge för att gå vidare till semifinal i Champions League innan El Clasico borta mot Real Madrid hägrar om en vecka. Det skiljer tre poäng mellan lagen, men Barcelona har en match mer spelad.