Bayern krossade svagt Arsenal

Publicerad 2017-02-15

Fotboll. Favoriterna höll och vann klart - om än inte helt utan besvär.

Bayern München och Real Madrid är på god väg mot kvartsfinaler i Champions League.

Bayern gjorde 5-1 på ett Arsenal som kollapsade fullständigt efter pausen och Real lyckades komma över Napolis tidiga ledningsmål och vinna med 3-1 hemma på Santiago Bernabéu.

Arsenal har åkt ur åttondelsfinalen sex år i rad efter att genomgående ha ställt till det för sig i den första matchen.

Det ser ut att bli samma gamla visa igen.

– Vi kollapsade totalt, säger Arsenals manager Arsène Wenger enligt AFP.

– Jag har inga ursäkter. De var bättre än oss, framför allt i andra halvlek då vi tappade det.

Brutal påminnelse

Ännu en gång fick Wenger en brutal påminnelse om att han har en alldeles för tunn och skadekänslig trupp för att klubben ska kunna klara att hantera ett motstånd av Bayern Münchens kaliber. Men det var först efter pausen som raset kom och sårbarheten visade sig.

Mittbacken och lagkaptenen Laurent Koscielny haltade ut och ersättaren Gabriel bildade mittförsvar med Shkodran Mustafi bakom ett svagt centralt mittfält med Granit Xhaka och Francis Coquelin.

– Det som avgjorde var att vi förlorade Koscielny, säger Wenger.

Åtta minuter senare var matchen - och förmodligen åttondelsfinalen - över. Robert Lewandowski nickade in 2-1. Kort senare frispelade Lewandowski Thiago Alcântara till 3-1. Alcântara följde upp med 4-1 efter en dryg timmas spel. Inhopparen Thomas Müller avrundade med 5-1.

Det kunde ha slutat betydligt värre för Arsenal för Bayern radade upp chanser.

– Jag är lite överraskad över att vi spelade så bra, men å andra sidan vet jag att laget har starka spelare som kan snäppa upp när det gäller, säger Bayerns Arjen Robben enligt AFP.

Real vände och vann

De regerande Champions League-mästarna i Real Madrid vann programenligt över Napoli sedan Toni Kroos och Casemiro avgjort med två klassmål.

Strax efter paus gjorde tysken Kroos 2-1. Cristiano Ronaldo rusade ner mot kortlinjen med bollen, vände sig om och slog bollen bakåt och Kroos kunde placera bollen i mål med en bredsida. Det var hans första mål i de 27 senaste matcherna. Fem minuter senare slog brasilianaren Casemiro till på volley.

– Det viktigaste var att vi vann och har några mål med oss till returen. Och att få göra mål, det är toppen, säger Toni Kroos till Viasat.

– För att gå vidare måste vi jobba hårt i returmatchen, det är svårt att spela där. Men spelar vi som i dag och ger allt - då går vi vidare.

Napolis Lorenzo Insigne har i tre av de sex senaste matcherna gjort mål under de första åtta minuterna. Han gjorde bortalagets enda mål just i matchminut åtta. Real Madrids Karim Benzema nickade in kvitteringen tio minuter senare, hans fjärde Champions League-mål på lika många matcher, det 51:a i karriären.