Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Världsettan Kerber vände underläge

Publicerad 2017-07-08

Tennis. Toppseedade Angelique Kerber är klar för åttondelsfinal i Wimbledon. Tyskan vände setunderläge och ett break emot sig i andra set mot 70-rankade amerikanskan Shelby Rogers.

Angelique Kerber har inte vunnit en titel sedan hon blev världsetta i september förra året. Formen har inte varit på topp och mot Rogers var hon bitvis utspelad. Fjolårsfinalisten, som riskerar att tappa platsen som världsetta, vann till slut med 4-6, 7-6, 6-4.

I nästa omgång väntar Garbiñe Muguruza, finalist för två år sedan. Den 14-seedade spanjorskan besegrade rumänskan Sorana Cirstea med 6-2, 6-2.

Det var comebackernas dag i damturneringen. Caroline Wozniacki vände också setunderläge i sin match mot oseedade estländskan Anett Kontaveit och vann med 3-6, 7-6, 6-2.

Wozniacki var bara två poäng från förlust. Kontaveit, som visat form och vann grästiteln i Den Bosch inför Wimbledon, var en rutinmässig backhand från tre matchbollar.

Den femteseedade danskan ställs härnäst mot Coco Vandewenghe, USA.

Agnieszka Radwanska vände, likt Kerber och Wozniacki, setunderläge till seger (3-6, 6-4, 6-1) mot en skadedrabbad Timea Bacsinszky, som fick ena låret hårt lindat. Polskan Radwanska möter Svetlana Kuznetsova, Ryssland, i nästa match.

TT-AFP

Följ ämnen i artikeln