Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Landslagsman dömd för misshandel

Publicerad 2011-12-13

En svensk fotbollsspelare och landslagsman dömdes i dag till villkorlig dom för att ha misshandlat sin före detta fru. Men Fotbollsförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell tror inte att domen påverkar spelarens framtid i landslaget.

Misshandeln ägde enligt åtalet rum vid två tillfällen: första gången hösten 2010 och andra gången i april i år.

Vid det senare tillfället tog landslagsmannen ett kraftigt tag runt sin före detta frus hals och lyfte henne på så vis från sittande ställning i en soffa.

Paret låg i skilsmässa när händelsen i soffan inträffade. Exfrun höll i parets dotter när landslagsspelaren tryckte upp henne mot väggen i samband med ett gräl. Både hon och dottern fick skador av våldet och mannen döms därför för misshandel.

Fotbollsspelaren döms även för ringa misshandel sedan han hösten 2010 sparkat en boll på sin dåvarande fru. Bollen träffade henne på låret.

Ledningen för fotbollslandslaget säger att man ännu inte tagit beslut om hur domen mot spelaren påverkar hans deltagande i landslaget.

– Det är en fråga både för förbundsstyrelsen och landslagsledningen att utreda, säger en ledare, som också berättar att vid hårdare straff har det funnits en policy.

Enligt den policyn kan en spelare inte få representera det svenska landslaget om man ska avtjäna fängelsestraff.

Fotbollsförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell säger till Aftonbladet på nätet:

– Han har fått en allvarlig varning av samhället, men spontant innebär domen ingenting för hans landslagsspel. Styrelsen har som policy att de som dömts till fängelse eller fotboja inte kan representera Sverige.