Arsenal tog tredje raka

Publicerad 2015-02-01

(TT-Reuters). Första ligamatchen från start den här säsongen.

Då slog Theo Walcott till med första Premier League-målet på över ett år.

-Det var en skön seger, sade han till Sky Sports efter Arsenals 5-0 mot Aston Villa.

Det var Arsenals tredje raka seger i Premier League-fotbollen, och säsongens hittills största ligavinst. Olivier Giroud visade vägen med 1-0 redan i den åttonde minuten, framspelad av Mesut Özil. Elva minuter in i andra halvleken bjöd Giroud tillbaka när han serverade Özil, till 2-0. Åtta minuter senare ökade den skadedrabbade Theo Walcott, i säsongens första ligamatch från start, på till 3-0. Santiago Cazorla satte 4-0 på en straff som gick i mål, trots att den slogs rakt på Aston Villa-målvakten Brad Guzan. Héctor Bellerín, 19, fastställde slutresultatet med sitt första mål på seniornivå.

-Vi var ganska försiktiga i den första halvleken. 1-0 kändes rättvist, men i den andra halvleken så var det så ensidigt som det kan vara, sade 25-årige Walcott till Sky Sports.

Arsenal visar därmed finfin form inför derbyt mot Londonrivalen Tottenham. Arsenal ligger femma, två poäng före Tottenham.

Aston Villa har åtta raka matcher utan vinst, sex raka utan mål, och är på 16:e plats - endast tre poäng från nedflyttning.

I bortamatchen mot Southampton fick Swanseas svenskgambier Modou Barrow, tidigare i Östersund, hoppa in redan efter 15 minuter när Marvin Emnes blev skadad. Men Barrow fick själv lämna matchen på bår efter att ha åkt på en hård och sen tackling av Ryan Bertrand, som fick rött kort, i slutminuterna. Swansea vann med 1-0 efter ett snyggt långskott av Jonjo Shelvey i 83:e minuten.