Dagens namn: Frans, Frank

Real Madrid fortsätter vinna

Publicerad 2017-04-02

Fotboll. Real Madrid behåller sitt försprång i toppen av spanska ligan i fotboll. Det blev seger med 3-0 hemma mot Alavés.

Barcelona slog Granada med 4-1 och är två poäng bakom med en match mer spelad.

Det dröjde länge innan tabellettan definitivt avgjorde matchen mot Alavés. Karim Benzema gjorde visserligen 1-0 efter en halvtimme men de övriga målen kom i slutminuterna. Först slog Isco till i den 85:e minuten och sedan fastställde Nacho slutresultatet i den 88:e.

Efter 28 av 38 omgångar är Real Madrid två poäng före Barcelona, som besegrade bottenlaget Granada med 4-1 i sin 29:e match.

Luis Suárez chippade in 1-0 precis före paus men Jeremie Boga kvitterade för Granada i 50:e minuten. Paco Alcácer, Ivan Rakitic med ett skott som tog på en Granada-fot, samt Neymar fixade segern för Barca.

I Barcelona skadade viktiga mittfältaren Rafinha inre menisken i höger knä och byttes ut efter en kvart. Troligtvis missar han Champions League-matchen mot Juventus nästa vecka.

Sevilla tog inte chansen att klättra förbi Atlético Madrid upp till tredje plats i tabellen. Det blev 0-0 hemma mot bottenlaget Sporting Gijón.