Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Chockerad Serena spelar huvudrollen

Publicerad 2017-01-23

Tennis. Kerber, Murray och Djokovic är ute.

Nu är nyförlovade Serena Williams kvar som högst rankad spelare i Australian Open.

– I mitt huvud lever jag som i en långfilm och en saga, säger 35-åringen.

Världstvåan Serena Williams är den enda topp två-spelaren som är kvar i Australian Opens singelturnering.

I torsdags slogs världstvåan Novak Djokovic, Serbien, ut i den andra omgången. I söndagens åttondelsfinal var det världsettorna Angelique Kerber, Tyskland, och Andy Murrays, Storbritannien, tur. Djokovic och Kerber är dessutom regerande mästare i årets första grand slam-turnering.

"Alltid oväntade resultat"

– Att Murray slogs ut var väldigt chockerande. Men det blir att alltid något eller några oväntade resultat i en turnering, säger Serena Williams.

Den 22-faldiga grand slam-segraren befinner sig däremot i kvartsfinal efter seger i raka set (7-5, 6-4) mot 16-rankade tjeckiskan Barbora Strycova i åttondelsfinalen på centrecourten i Melbourne Park. Nu väntar nionderankade Johanna Konta, Storbritannien.

– Hon har gjort det väldigt, väldigt bra. Jag vet ganska väl hur hon spelar med en attackerande stil. Jag ser fram emot det, säger den tidigare världsettan som fick flera frågor om sitt privatliv efter segern mot Strycova.

Pratade om förlovningen

I december förlovade sig 35-åriga Williams sig med 33-årige Alexis Ohanian, medgrundare till nätforumet Reddit, som hon först träffade i Rom i Italien. Ohanian är hela tiden på plats när Williams spelar i Melbourne.

– Vi träffades av en slump på en restaurang. Jag satte mig ned, och han satt bredvid. Sådant händer inte längre, säger Williams.

116-rankade Jennifer Brady skrällde sig fram till åttondelsfinalen. Men där tog det stopp. 21-åringen slogs ut i raka set (4-6, 2-6) mot 79-rankade Mirjana Lucic-Baroni, Kroatien.

– Jag vill tacka min familj för all stöttning, säger 34-åriga Lucic-Baroni som haft stora skadeproblem under karriären.

Melbourne, TT:s utsände

Följ ämnen i artikeln