Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Slutvilat för "De fyras gäng"

Publicerad 2017-07-10

Tennis. De fyras gäng har relativt smärtfritt tagit sig till åttondelsfinal i Wimbledon. Frågan är om Andy Murray, Rafael Nadal, Novak Djokovic och Roger Federer vandrar vidare i gräsklassikern.

– Han borde vara på toppen av sin karriär nu, säger Federer inför mötet med 13:e-seedade Grigor Dimitrov.

Efter den traditionella söndagsvilan är det full fart i Wimbledon-tennisen igen. Planen är att samtliga åttondelsfinaler i singelturneringarna ska spelas på måndagen.

På herrsidan är frågan om någon av "De fyra stora" - världsettan Andy Murray, tvåan Rafael Nadal, fyran Novak Djokovic och femman Roger Federer - ska snubbla och missa kvartsfinal. Trots att samtliga i kvartetten är över 30 år är de storfavoriter i respektive kvartsfinal.

Nadal, som vann Franska mästerskapen utan setförlust, är uppe i 30 raka setvinster i grand slam-turneringar och ställs mot veteranen Gilles Müller, Luxemburg. Müller, 34, tillfogade Nadal hans första förlust i Wimbledon i och med segern i andra omgången 2005, men sedan dess har spanjoren vunnit samtliga tre möten - däribland med 3-0 i tredje omgången på gräset utanför London för sex år sedan.

– Han är en av de tuffast möjliga motståndarna på det här underlaget. Han har en fantastisk serve och en riktigt bra volley, säger Nadal.

5-0 i matcher

Federer, som tog sin 18:e grand slam-titel när han vann Australian Open i början av året, möter 26-årige bulgaren Grigor Dimitrov. Den 35-årige schweizaren har 5-0 i inbördes möten men tar inte enkelt på utmaningen.

– Varje gång jag möter honom förväntar jag mig att han har blivit bättre och detsamma gäller nu, säger Federer.

För titelförsvararen Andy Murray och trefaldige mästaren Novak Djokovic väntar franskt motstånd. Britten ställs mot Benoît Paire och serben möter Adrian Mannarino.

Två generationer

Även på damsidan är en veteran i fokus. För andra matchen i rad möter amerikanskan Venus Williams, 37, en motståndare som inte var född när hon gjorde sin Wimbledon-debut 1997.

Det gick bra mot japanskan Naomi Osaka, 19 (7-6, 6-4). Nu väntar jämnåriga kroatiskan Ana Konjuh. Williams gör sin 20:e start i Wimbledon och har vunnit turneringen fem gånger (2000, 2001, 2005, 2007 och 2008).

Frågan är om amerikanskan kan ta sig till sin 13:e kvartsfinal.

TT-Reuters

Följ ämnen i artikeln