AFC United upp till andra plats

Publicerad 2016-10-03

Fotboll. Efter bara två säsonger i superettan är AFC United på väg upp till allsvenskan.

Med fyra omgångar kvar har laget klivit förbi Halmstad i tabellen upp till en av direktplatserna - via 3-0 mot Örgryte.

AFC United har skuggat Sirius och Halmstad i superettantoppen sedan juli. Efter en formstark höst, med den klara segern mot Örgryte som senaste beviset, är laget - med AFC-ögon sett - äntligen i kapp.

Försvarsmässigt stod AFC United återigen för en rakt igenom stabil insats på Gamla Ullevi, men offensivt lossnade det först när vänsterbacken Jernade Meade klev fram efter drygt en timme och gjorde sitt första mål.

– Det var en tuff match, men jag visste att det skulle lossna om vi bara fick in ett mål. Jag ville bidra med den känslan, men jag vet inte vad som hände, jag bara sköt, säger engelsmannen i TV4 Sport.

Fyra minuter senare kunde Ferid Ari utöka till 2-0. Ett resultat som AFC United verkade hyfsat nöjt med, och matchens intensitet avtog. Det hindrade dock inte lagets främste målskytt Mohamed Buya Turay att med sitt nionde mål utöka till 3-0 i den 89:e minuten.

Det var AFC Uniteds sjunde raka match utan förlust - och på samma poäng som Halmstad, men med bättre målskillnad kliver laget nu upp på andraplats i tabellen, tre poäng bakom Sirius.

– Vi ska ta en match i taget. Kämpa för varandra, men vi är bra nog för allsvenskan, jag tycker att vi har ett av ligans bästa lag, säger Meade.