Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Bergvall utbytt i EL-debuten – efter tolv minuter

Publicerad 2024-09-26 22.11

Lucas Bergvall (längst till höger) förberedde sig på 90 tuffa minuter i Europa League, men fick nöja sig med tolv.

Lucas Bergvalls debut i Europa League blev betydligt kortare än förväntat.

Svensken fick chansen från start när Tottenham tar emot Qarabag.

Men han byttes ut redan i den tolfte minuten i 3–0-seger på hemmaplan.

Några minuter tidigare hade ”Spurs” hamnat i numerärt underläge, sedan mittbacken Radu Dragusin åkt på ett rött kort.

Det fick tränare Ange Postecoglou att agera taktiskt och då blev det talangen Lucas Bergvall som offrades.

Svensken fick kliva av, in kom i stället ytterbacken Destiny Udogie, i ett till synes defensivt byte. Trots det gjorde Tottenham i princip direkt efter bytet mål och tog ledningen med 1–0 genom Brennan Johnson.

Landslagsanfallaren Dejan Kulusevski inledde på Tottenhams bänk. Han kom in efter pausen och slog hörnan som Pape Matar Sarr tryckte in till 2–0.

Qarabag fick omgående chansen att reducera men Toral Bajramov sköt straffen över.

Dominic Solanke ökade till 3–0, även det ett mål Kulusevski var inblandad i.

Hugo Larsson fick nöja sig med ett inhopp i slutet av andra halvlek och Eintracht Frankfurt nöja sig med 3–3 hemma mot Plzen. Tjeckerna både reducerade och kvitterade i matchens slutskede.