Karlsson nådde 100 poäng

Publicerad 2011-12-17

Erik Karlsson spelade fram till tre av målen när Ottawa slog Pittsburgh med 6-4, i NHL-ishockeyn. Assisten betyder att Karlsson nu gjort 100 poäng i sin NHL-karriär.

Efter en chansfattig och mållös första period blev islossningen total i den andra. Ottawa sköt tio skott mot mål - och satte hälften. När drygt sju minuter var spelade gjorde Daniel Alfredsson 3-1 efter att ha stulit pucken högt upp i offensiv zon. Pittsburgh lyckades ta sig tillbaka till 3-3, men Ottawa ryckte till 5-3. Erik Karlsson var på spelhumör och låg bakom tre av målen. Den tredje assisten betydde att backen kunde fira sin 100:e poäng i NHL-karriären. Dessutom delar han nu ledningen i assistligan tillsammans med Henrik Sedin.

I den avslutande perioden spelade Ottawa säkert och slutresultatet skrevs till 6-4.

Adam Larsson spelade fram till två av målen när New Jersey hemmaslog Dallas med 6-3. Johan Hedberg gjorde en stabil match i New Jersey-målet och räddade 33 av 36 skott.

Mikael Samuelsson noterades för sin tredje och fjärde poäng för året efter två assist när hans Florida slog Calgary med 3-2