Publicerad 2024-09-25 21.11

Benjamin Tiedemann (mitten) avgjorde AIK:s bortamöte med Sirius.

I halvtid släcktes lamporna i omklädningsrummet.

Bara ljuset från tv:n flimrande.

Tränaren Mikkjal Thomassens gav nya direktiv, matchen förändrades och AIK ordnade en 1–0-seger mot Sirius.

Försvarsspelet var glimrande under den första halvleken på Studenternas i Uppsala. AIK briljerade genom att ligga rätt, tätt och hela tiden få stopp på hemmalaget Sirius försök.

Gästernas offensiv?

Den var obefintlig.

Så pass svag att tränaren Mikkjal Thomassen bestämde sig för att göra det extra tydligt för spelarna under den taktiska genomgången i halvtid.

Släckt i omklädningsrummet

Lamporna i omklädningsrummet släcktes. I mörkret flimrade bara tv:n och vid skärmen stod tränaren, pekade och visade vilka möjligheter som fanns för att ta sjunde segern på de åtta senaste matcherna.

– Vi var på tok för dåliga i första halvlek, säger den storspelande AIK-målvakten Kristoffer Nordfeldt till Max.

– Vi har höga krav på oss och det har tränaren också. Vi vet vad vi gjorde för fel, vi rättade till det och kommer härifrån med tre poäng.

Skillnaden på spelet blev påtagligt.

AIK klev upp högre, vann fler dueller och skapade chanser. Till slut spräckte även gästerna målvakten Jakob Tånnanders nolla. Benjamin Tiedemann nådde högst på Onni Valakaris hörna, satte dit pannan och fick in ledningsmålet i 62:a minuten.

Tiedemanns fullträff gav tre nya poäng, vilket gör att Solna-klubben är uppe på tredje plats i den något haltande allsvenska tabellen.

Seger för Djurgården

En placering högre upp finns Djurgården.

Stockholmsklubben, som svajat en del på sistone och närmast kom i från 0–3 borta mot Gais, knep en trea i mötet med Brommapojkarna, 2–1.

Efter en tuff start fick hemmalaget bättre kontroll på spelet och i 16:e minuten nådde Tobias Gulliksens måltorka sitt slut.

– Det var najs, säger han till Max efter första målet sedan den 8 juli.

– Vi spelar mycket bättre, med mer intensitet och springer mer för varandra. Vi spelar mer som ett lag och då är det lättare att spela bättre själv också.

I slutet av matchen satte Besard Sabovic 2–0-målet innan BP:s Alex Timossi Andersson reducerade.