Augustinsson belåten med sitt klubbval

Publicerad 2017-03-22

Fotboll. Ludwig Augustinsson är inte det minsta orolig för det som väntar med sommarens flytt.

Han beskriver steget från FC Köpenhamn till Werder Bremen som "perfekt".

– De har en bra plan för mig och de tror verkligen på mig, säger han.

Speltiden. Det är vad Ludwig Augustinsson lyfter fram som den viktigaste faktorn när han pratar om klubbval.

Landslagets vänsterback tänkte just på den detaljen när han lämnade Brommapojkarna för IFK Göteborg och när han sedan flyttade vidare till FC Köpenhamn.

– Det är den här planen som jag har gjort med min familj, min agent. Det viktigaste är att prioritera speltid och då har man kanske valt bort något där man kanske skulle ha blivit andraval till en början, säger han.

– Man vill inte ta ett för stort kliv och hamna på bänken. Då blir det i stället två steg tillbaka.

"Har en plan"

Prioriteringen fanns även där när han i början av året gjorde klart med en flytt till Werder Bremen i Bundesliga.

– Jag har trott på den här flytten länge. De har en bra plan för mig och de tror verkligen på mig. Det är viktigt att jag får spela och gör jag mitt så finns stora chanser till det, säger han.

Augustinsson var sugen på att byta klubb redan i fjol. Men då sade FCK:s tränare Ståle Solbakken att klubben inte kunde sälja honom. Då skissade duon upp en plan som bestod av att 22-åringen skulle få internationell erfarenhet.

Det har han nu fått i form av höstens spel i Champions League, i Europa League och även i landslaget.

Med det känner han sig redo inför det som väntar med sommarens flytt.

– Planen var att jag skulle få spela internationella matcher, och det har blivit precis som vi hade tänkt oss. Det känns bra att det blir så här. Jag har utvecklats mycket det här året, säger han.

– I Champions League har det känts bra i de flesta av matcherna. I Europa League likaså. Man vet att man håller internationell klass.

Nära kval

Klubben som Ludwig Augustinsson flyttar till ligger just nu på 13:e plats i Bundesliga. Någon risk för nedflyttning borde det inte vara, då det skiljer tio poäng ner till Inglostadt och ytterligare fyra till jumbon Darmstadt.

Det som dock ligger mer i farozonen är att klubben kan tvingas kvala sig kvar. Ner till Hamburg, med Albin Ekdal och Nabil Bahoui, är det bara två pinnar.

Om Werder Bremen inte håller sig kvar i högsta divisionen har Augustinsson så klart en tanke för framtiden.

– Jag vill inte gå in på detaljer men det måste alltid finnas en plan för allt. Men jag tror att de klarar sig så jag tror inte att vi behöver tänka på det, säger han.

Det som i stället finns i huvudet just nu är Sveriges VM-kval hemma mot Vitryssland på lördag. Då Martin Olsson är skadad och Oscar Wendt har tackat till landslaget ser Augustinsson ut att få ta hand om vänsterbackpositionen.

– Det är alltid tråkigt när spelare är skadade men för min egen del ser jag stora chanser till att få spela. Jag spelade förra matchen mot Frankrike och jag tyckte att jag gjorde det bra, säger han.

TT

Följ ämnen i artikeln