Guidetti bakom Celtas seger

Publicerad 2017-04-13

Fotboll. John Guidetti var tillbaka i Celta Vigos startelva - och såg till att tacka rejält för förtroendet.

Svensken låg bakom sitt lags samtliga tre mål i 3-2-segern över Genk i den första kvartsfinalen i Europa League.

Guidetti har varit borta från spel på grund av den knäskada som stoppade honom från landslagsspel mot Vitryssland och Portugal i slutet av mars.

Så när han nu väl fick chansen var han spelsugen.

Det var förvisso gästande Genk som inledde målskyttet. Men efter en kvart såg Guidetti till att ta in hemmalaget i matchen igen genom att snyggt klacka fram bollen till Pione Sisto som satte 1-1.

Tre minuter senare var svensken åter involverad i förspelet när Iago Aspas sköt in 2-1. Och i den 38:e minuten fick Guidetti sedan själv sätta 3-1.

Oavgjort för Zlatan

Guidetti väggspelade med Aspas i utkanten av straffområdet och satte sedan bollen säkert invid den främre stolproten, hans fjärde Europa League-mål den här säsongen. Han byttes sedan ut efter en dryg timmes spel, efter att ha grimaserat något oroväckande under sina sista minuter på planen.

Genk reducerade till 2-3, men det är ändå fördel Celta inför returen om en vecka.

Zlatan Ibrahimovic och Manchester United förde som förväntat matchen men fick bara oavgjort, 1-1, borta mot Isaac Kiese Thelins Anderlecht.

Henrikh Mkhitaryan gav United ledningen och Leander Dendoncker räddade en poäng åt hemmalaget med en sen kvittering.

– Det var väntat att de för matchen, men det var vi med på. Vi möter ett riktigt bra lag och fick 1-1. Allt kan hända, men det kommer bli tufft där borta. Klart det finns en chans, 1-1 är bättre än 0-1, säger Isaac Kiese Thelin, som i 75 minuter förde en ensam och tämligen isolerad tillvaro längst fram i det hembackande hemmalaget, till Eurosport.

Ajax slog Schalke med 2-0.

Försenat i Lyon

Avsparken mellan Lyon och Besiktas försenades med nästan en timme, efter det att publiken tagit sig in på planen inför avspark.

Enligt uppgifter flydde hemmafansen som stod på ena kortsidan från läktaren för att försöka undkomma smällare, bangers och andra föremål som kastades ner från delar av bortaklacken, som placerats på läktarens andra etage.

Bilder från arenan visade också på bråk och oroligheter på läktarplats.

Tidigare under dagen har det varit flera sammandrabbningar mellan tillresta turkiska supportrar och polis och annan säkerhetspersonal runt om i Lyon.

Utanför arenan förekom även konfrontationer mellan de olika lagens supportrar. En matchvärd ska ha skadats i oroligheterna.

När matchen kom igång tog Besiktas ledningen genom Ryan Babel. Men efter ett kvitteringsmål av Corentin Tolisso blev Besiktas målvakt Fabri syndabock när han attackerad av tre Lyonspelare försökte dribbla sig ur situation. Det ville sig inte bättre än att han blev av med bollen och Jérémy Morel kunde sätta 2-1 till hemmalaget.