Vinicius Junior målhjälte – vinst för Brasilien

TT-AFP

Publicerad 2024-06-29 06.12

Brasiliens Vinicius Junior firar efter ett av matchens mål.

Real Madrid-stjärnan Vinicius Junior stod för två av målen när Brasilien körde över Paraguay, och vann med 4–1 i Sydamerikanska mästerskapen.

Efter en svag premiär med 0–0 mot Costa Rica har Brasilien fått upp ångan i mästerskapen.

Matchen mot Paraguay på fredagen, lokal tid, inleddes dock lite svajigt. Efter knappt en halvtimmes spel fick Brasiliens Lucas Paqueta en straff – och missade.

I den 35:e minuten gottgjorde han dock för det genom att passa fram till Vinicius Junior, som gav Brasilien ledningen. Savinho utökade sedan i den 43:e minuten och strax därefter skickade Vinicius Junior in ytterligare ett mål.

Paraguay svarade med ett mål i 48:e minuten av Omar Alderete, men sedan fick Brasilien en straff till som Paqueta lyckades bättre med än den första.

Brasilien vann med 4–1 och ligger nu tvåa i grupp D efter Colombia.

Colombia vann sin match mot Costa Rica med 3–0.