Brynäs firade med seger

Publicerad 2011-12-30

Brynäs fick inleda sitt 100-årsfirande med seger. Inför nya publikrekordet 8 538 åskådare besegrades Växjö med 2-1.

Brynäs inledde sitt 100-årsfirande mot Växjö. Fullsatt och stort jubel för legenden Tord Lundström före matchen.

Gävleklubben som har samlat ett dussin SM-guld laddar för fler. Klubbdirektören Hans-Erik Karlsson vet vad han och klubben vill.

– Nästa SM-guld ska vi ta redan i april. Vi är en av få klubbar som gjort vinst de senaste tre säsongerna och har ekonomiska muskler. Det måste man ha om man som vi vill vara med i toppen, sade Karlsson.

– Målet för framtiden är också att fortsätta utveckla vår fina juniorverksamhet, även om vi tappar spelare lite väl tidigt till NHL, fortsatte han.

Snabbt 1-0 för hemmalaget höll stämningen uppe, ett tag. Brynäs kunde mycket väl gjort ytterligare mål i första perioden men tappade efterhand tempo, och det var påtagligt tyst i hallen. Växjö kunde utnyttja hemmalagets passivitet och kvitterade.

Då klev hemmalagets Jonathan Granström fram. Visade vägen med mer fysiskt spel och styrde också in hemmalagets 2-1 i numerärt överläge. Sista perioden blev mer intensiv, i publikens smak. Växjö jagade hårt för en kvittering men hemmalaget lyckas hålla undan.