Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Zlatans landslags-ja bekräftat

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-08-16

Förbundskapten Erik Hamrén bekräftade i dag att Zlatan Ibrahimovic återvänder till fotbollslandslaget.

– Positivt med att komma ifrån landslagsspel har varit att få hinna tänka och vara med familjen. Det negativa har varit att jag saknat landslagsspelet, saknat svenska folket, att spela inför dem och att få bära landslagströjan, sade Zlatan Ibrahimovic.

Att Sverige fått en ny förbundskapten har också bidragit till beslutet.

– Det känns som att han har samma mentalitet som jag. Han har lovat mig en medalj.

Zlatan Ibrahimovic kommer att få tillbaka kaptensbindeln när han åter vänder till landslaget. Men även Anders Svensson kommer att ha en viktig ledarroll kvar, enligt förbundskapten Erik Hamrén.

– Ja, han kommer att var kapten tillsammans med Anders Svensson, vi kommer att ha två stycken, sade Hamrén.

Ibrahimovic har inte spelat för landslaget sedan Sverige missade att kvalificera sig till VM i höstas. Han har därefter tackat nej. Fram tills nu.

– Efter sista matchen när vi inte tog oss till VM tappade jag luften och motivationen försvann, förklarade Ibrahimovic sitt uppehåll.

– Då valde jag att avstå. Jag hade ingen lust att spela. I och med att jag är tävlingsmänniska spelar jag för att vinna. Efter karriären vill man bli ihågkommen för det man har vunnit.

När Barcelonastjärnan nu återvänder till landslaget står ett EM-kval för dörren. Där väntar bland annat Holland, som tog VM-silver i Sydafrika i söndags.

– Jag tyckte de gjorde ett fantastiskt VM, synd att de hade otur i finalen. Tror att Robben kunde ha gjort ett, kanske två mål.

– Men det spelar ingen roll vem vi möter, vi ska vinna, vi ska ta våra poäng för att ta oss till EM.

Zlatan Ibrahimovic har inte ställt några särskilda krav för att återvända. Hans comeback till landslaget gäller också alla landskamper, inte bara tävlingsmatcherna.

– Ja, alla. Om Erik vill ha med mig och möta ett korpenlag så kommer jag också.

Sveriges nästa landskamp är träningsmatchen mot Skottland på Råsunda den 11 augusti. EM-kvalet börjar sedan med Ungern på Råsunda den 3 september och San Marino i Malmö den 7 september.