Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Pietilä Holmner nära pallen

Publicerad 2011-10-22

Maria Pietilä Holmner imponerade i storslalom när den alpina världscupen hade premiär i Sölden. Svenskan låg femma efter första åket och höll den platsen efter ett starkt andraåk. Pietilä Holmner var bara en halv sekund från en pallplats.

Jessica Lindell Vikarby gjorde också en stark premiär. Hon låg sjua efter första åket, hade en miss i mitten av åket och tappade lite tid och slutade åtta.

Anja Pärson, som hade en grov miss i första åket, åkte upp sig till en 20:e plats.

Amerikanskan Lindsey Vonn vann med fyra hundradelar före Viktoria Rebensburg, Tyskland. Elisabeth Görgl, Österrike, blev trea.

Efter den motiga fjolårssäsongen, då hon blev 15:e som bäst i storslalom, var Maria Pietilä Holmner mer än nöjd med att bli femma, trots att det bara var en halvsekund till en pallplats.

– Jag kände redan efter första åket att det var ett steg i rätt riktning. Att kunna hålla ihop och att det ändå blev en femteplats, det känns kanon, säger hon.

– Det jag ville ha svar på i dag har jag verkligen fått svar på, mer än jag kanske trodde att jag kunde få.

Allra gladast var dock självklart Lindsey Vonn. Amerikanskan tog sin 42:a världscupseger - men den första i just storslalom.

Vonn har nu vunnit i samtliga discipliner, en bedrift som bara fyra åkare - Anja Pärson, Pernilla Wiberg, Petra Kronberger och Janica Kostelic - hade klarat tidigare på damsidan. Vonn är dessutom nu uppe jämsides med Pärson i antal världscuptitlar.