Dagens namn: Viola

Bolin sköt SM-guldet till MFF: "Känns helt sjukt"

Publicerad 2024-10-28 20.05

Den ene har tagit över rollen som poängmakare – den andre har väntat på säsongens första mål.

När Malmö FF säkrade årets SM-guld var det firma Taha Ali och Hugo Bolin som slog till.

Inhopparna ordnade MFF:s guldvändning från 0–1 till 2–1 hemma mot IFK Göteborg.

När Malmö FF för andra gången den här hösten hade chansen att säkra klubbens 24:e SM-guld såg skåningarna länge ut att bomma igen.

Ärkerivalen IFK Göteborg ledde med 1–0 i halvlek på stadion i Malmö efter ett chockmål signerat Lars Skjellerup.

Då klev två inhoppare fram. Taha Ali skickade i den 59:e minuten in 1–1-bollen och i den 78:e minuten svarade Hugo Bolin för målet som säkrade SM-guldet 2024 för det regerande mästarlaget.

– Det känns helt sjukt, säger Bolin till Max efter segermålet.

Haaland på läktaren

Manchester Citys superstjärna Erling Braut Haaland valde bort Ballon d’Or-galan i Paris där världens bästa fotbollsspelare utses. I stället var norrmannen på plats på stadion i Malmö för att se den gode vännen och landsmannen Erik Botheim försöka bärga ett SM-guld med MFF.

Han fick se ett Malmö som dominerade den första halvleken totalt – sett till bollinnehav. För trots övertaget lyckades inte Malmö bryta sig igenom ett IFK Göteborg, som försvarade sig starkt centralt i banan.

I den 25:e minuten kom kallduschen när Lars Skjellerup skickade in 1–0 från distans efter att Sergio Peña halkat till och förlorat bollen.

När den andra halvleken drog i gång var Taha Ali inbytt för Oliver Berg. Dribblern Ali svarade för en lysande debutsäsong i MFF-tröjan i fjol när det blev sex mål och sju framspelningar i allsvenskan.

I år har 26-åringen inte gjort ett enda mål i serien på 26 framträdanden – i den 28:e omgången spräckte han nollan.

Med dryga halvtimmen kvar att spela avancerade Ali inåt med bollen från vänsterkanten och skruvade snyggt in 1–1 intill den bortre stolpen.

Ali framspelare

I den 78:e minuten var vändningen fullbordad. När Malmö i somras sålde poängkungen Sebastian Nanasi till Strasbourg visade det sig att arvtagaren redan fanns i klubben i form av Hugo Bolin.

Den 21-årige yttern har blommat upp under hösten och med knappa kvarten kvar att spela fick skapade inhopparen Bolin guldyra på stadion i Malmö när han skickade in 2–1-målet – snyggt framspelad av Ali. Bolins nionde fullträff för säsongen, men framför allt ett mål som säkrade SM-guldet med två omgångar kvar att spela.

– Det har gått jävligt snabbt och det är mycket som har skett, säger Bolin som tidigare under hösten också togs ut i det svenska landslaget.

Lyckliga MFF-fans stormade planen efter det säkrade guldet. Mitt i kalabaliken stod guldhjälten Bolin och försökte summera säsongen.

– Vi har varit bra under hela säsongen. Vi har kört över topplagen, speciellt när de har varit här, och vi har visat att vi är bäst i Sverige, säger han till Max.

”Blåvitt” är fortsatt indraget i bottenstriden. Laget har tre poäng ner till Värnamo på kvalplats och fyra till Kalmar på nedflyttningsplats.