Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Sam, Samuel

Sveriges mardröm: Hvenfelt borta resten av OS

Kasper Ljungström/TT

Publicerad 2024-07-26

Sveriges mittsexa Sofia Hvenfelt.

Sofia Hvenfelt skadade knät i OS-premiären mot Norge.

Nu kommer beskedet att den svenska mittsexan missar resten av turneringen, meddelar handbollslandslaget.

”Jag är jättebesviken och ledsen”, säger Hvenfelt i ett uttalande.

Det var i slutet av den första halvleken som Hvenfelt fick en anfallande spelare över knät. Därefter fick 28-åringen behandling bakom avbytarbänken, innan hon fick utgå helt och hållet.

Nu kommer beskedet att hon har drabbats av ett uttänjt inre ledband, och missar resten av OS.

”Jag är jättebesviken och ledsen över att inte kunna spela vidare. Det har alltid varit en dröm att spela OS och jag är tacksam över det jag fått uppleva här hittills. Samtidigt är det dubbla känslor och jag oerhört stolt över tjejerna och så glad att vi vann”, säger hon i ett uttalande.

Hon ersätts nu av Olivia Löfqvist, som stod uppskriven som reserv. Löfqvist spelar till vardags i norska Storhamar, och har gjort tio landskamper. Däremot blir det 27-åringens mästerskapsdebut.

Trots det känner sig förbundskapten Tomas Axnér trygg med ersättaren.

”Vi lider alla med Sofia som inte kan spela mer i OS. Det är en spelare som haft en fin säsong i både klubb- och landslag och är en stor tillgång för laget både på och utanför banan med sin inställning. Sen är vi trygga med Olivia som har varit med under hela vår uppladdning och som kan vårat spel”, säger han till landslagets hemsida.

Sverige spelar sin nästa match på söndag, den 28 juli, mot Tyskland.