Alexander Isak nätade – oavgjort i toppmötet

Publicerad 2024-10-27 17.12

Tåskadan stoppade Alexander Isak från landslagets Nations League-möten med Slovakien och Estland nyligen.

Nu är Newcastles anfallare tillbaka – och det med besked.

Kvällens toppmöte i Premier League fick ingen vinnare – Arsenal och Liverpool spelade 2–2.

Isak kvitterade för sitt formsvaga klubblag mot Chelsea i 1–2-förlusten på Stamford Bridge i London.

Efter Chelseas och Cole Palmers lednings- och segermål var han inblandad i två riktigt heta kvitteringschanser.

Isak fick en utmärkt möjlighet på inhopparen Joe Willocks vänsterinlägg, men Reece James täckte nicken framför målet och Chelsea kunde rensa undan.

Isak försökte sedan sig på ett dribblingsnummer – men där borde han ha släppt bollen till fristående medspelare i stället för att avsluta själv.

Nicolas Jackson gav Chelsea 1–0 före pausen. Alexander Isaks 1–1 kom efter en halvtimmas spel, på passning från Lewis Hall.

Oavgjort i toppmötet

Toppmötet mellan Arsenal och Liverpool slutade 2–2, sedan Arsenal haft ledningen två gånger.

Engelske landslagsstjärnan Bukayo Saka satte tonen direkt när han elegant fintade bort Andy Robertson och slog in ledningsmålet för Arsenal, högt upp i ena hörnet.

Virgil van Dijks kvittering på nick följdes av Mikel Merinos första mål för Arsenal. Han fick vänta några minuter innan VAR-rummet kom fram till att spanjoren var onside när Declan Rice slog frisparken.

Arsenal hade William Saliba avstängd efter utvisningen mot Bournemouth i förra omgången. I andra halvlek fick mittbackskollegan Gabriel problem med sitt vänstra knä och tvingades byta. Därmed stod Arsenal utan det mittförsvar som ses som ett av ligans främsta.

Något Liverpool utnyttjade, när Darwin Nunez med precision spelade fram Mohamed Salah till 2–2.

Liverpool är tvåa i ligan, en poäng bakom ledande Manchester City. Arsenal är trea, fem poäng efter City.

Tungt för Tottenham

Övriga svenska landslagsspelarens söndag i Premier League-fotbollen:

+ Emil Krafth satt hela matchen på Newcastles bänk.

+ Victor Nilsson Lindelöf byttes in i 84:e minuten när Manchester United föll med 1–2 borta mot West Ham.

+ Dejan Kulusevski hade en tung eftermiddag när Tottenham förlorade (0–1) Londonderbyt borta mot Crystal Palace. Han drog på sig en onödig varning innan han fick kliva av planen efter en timmas spel, utbytt mot Timo Werner.

+ Lucas Bergvall var med i truppen men fick ingen speltid mot Crystal Palace.