Ibrahimovic en bit närmare Friends

Publicerad 2017-02-22

Fotboll. Zlatan Ibrahimovic har gjort sitt i landslaget men han vill inget hellre än tillbaka till Friends.

Det är en bit kvar till nationalarenan men Manchester United har kommit hygglig långt på vägen.

Nu väntar åttondelsfinal i Europa League.

Det dröjer fram till någon gång i höst innan skulptören Peter Lindes staty över Ibrahimovic avtäcks utanför Friends i Solna. Så dags hoppas svensk fotbolls störste genom tiderna ha hunnit med ett besök med sitt United.

Närmare bestämt den 24 maj. Då spelas finalen i Europa League på gräsmattan där han så många gånger framgångsrikt ledde Sverige. Når Manchester United hela vägen kan det vara 35-åringens första och sista chans att spela och vinna en final i någon av Europacuperna.

Vann även returen

Med Zlatan Ibrahimovic från start i ett starkt mönstrat lag gick United utan besvär vidare till åttondelsfinalen.

Ibrahimovic ordnade ett utmärkt utgångsläge inför 16-delsfinalreturen mot S:t Étienne när han gjorde sitt första hattrick för United på Old Trafford i förra vecken. När Henrich Mchitarjan förlängde Juan Matas djupledsboll förbi Stéphane Ruffier redan efter 16 minuter hade United 4-0 totalt.

I det läget var S:t Étienne piskat att göra fem mål och hålla tätt bakåt för att gå vidare. Större under har inträffat, men det var inte i närheten att ske på Stade Geoffroy-Guichard.

Mchitarjan och Michael Carrick klev av skadade och i andra halvlek fick mittbacken Eric Bailly rött kort efter två varningar. Men United höll tätt, vann med 1-0 och totalt 4-0.

Missar ligacupfinal

Men det är ytterst tveksamt om Mchitarjan och Carrick kan spela söndagens ligacupfinal mot Southampton på Wembley.

– Jag tror att båda är borta, men det är något jag bygger på erfarenhet, inte på medicinsk kunskap, säger Uniteds manager José Mourinho.

Samtidigt i Istanbul:

Viktor Claesson och Andreas Granqvist, båda spelade alla 90 minuter, bokade plats i åttondelsfinalen med Krasnodar tack vare 1-1 mot Fenerbahce och sammanlagt 2-1. Claesson gjorde enda målet i hemmamatchen och när Fjodor Smolov tidigt nätade i returen hade Krasnodar 2-0. Souza kvitterade för turkarna.

Schalke spelade 1-1 hemma mot Paok Thessaloniki och gick vidare med totalt 4-1.

Övriga 16-delsfinaler spelas på torsdagskvällen och åttondelsfinalerna lottas på fredag.

TT

Följ ämnen