Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Helge

AIK vann sexpoängsmatch mot LHC

Publicerad 2012-02-18

AIK vann hemmamatchen mot Linköping med 4-2.

Därmed tog AIK ännu ett kliv mot slutspel, medan Linköping mer och mer ser ut att få fokusera på att undvika kvalserien.

Lördagens möte på Hovet var ännu en i raden av sexpoängsmatcher mellan lag på nedre halvan i ishockeyns elitserie. AIK hade chansen att skapa en tiopoängslucka ned till Linköping vid kvalseriestrecket. Samtidigt hade östgötarna möjlighet att krympa avståndet till AIK till fyra poäng och haka på i kampen om slutspelsplatserna.

AIK, som kom till spel med 19-årige derbyhjälten Niklas Lundström mellan stolparna, kvitterade två Linköpingsledningar och det var 2-2 efter första perioden.

Halvvägs in i mittperioden tog LHC-tränaren Harald Lückner time out - men den fick inte önskad effekt. Bara åtta sekunder senare drog Mattias Bäckman på sig en utvisning. AIK skapade ett massivt tryck och i svallvågorna efter det numerära överläget sköt lagkaptenen Dick Tärnström 3-2 i krysset bakom Fredrik Norrena.

AIK prickade sedan ribban två gånger (Tobias Viklund och Kent McDonell), men 4-2-målet dröjde till 17.40 i tredje perioden då Oscar Steen forcerade in en retur.

AIK befäste i och med segern sjundeplatsen i tabellen.