Dagens namn: Frans, Frank

Arsenal utslaget efter 2-10 mot Bayern

Publicerad 2017-03-07

Fotboll. Arsenal stod återigen för en genomklappning när Bayern München tog sig vidare till kvartsfinal i Champions League efter en ny 5-1-seger och totalt 10-2 (!).

Inte heller Napoli lyckades vända sin åttondel - Real Madrid vann säkert med 3-1.

Det skulle krävas att Arsenal skrev historia för att vända 1-5-underläget mot Bayern München i Champions League-åttondelen.

Och Theo Walcott gav visserligen hemmalaget en liten gnutta hopp med ett vackert mål i den 20:e minuten. Men Arsenal hade behövt sätta ett par till i den första halvleken och fick i stället se sin dröm om en kvartsfinal slockna i början av den andra.

Robert Lewandowski drev bollen fram genom straffområdet när han drogs ner av Laurent Koscielny. Den sistnämnda fick rött kort och Lewandowski tog själv hand om straffen som han satte i mål.

– Vi hade väldigt mycket otur i dag. I den första halvleken skulle Walcott ha haft straff, jag har sett tv-bilderna och är 100 procent säker. I den andra halvleken dödar domaren matchen, säger Arsenals tränare Arsène Wenger i Viasats sändning.

"Bayern kan tacka domaren"

Straffen var början på raset. Arjen Robben fick alldeles fri sätta tvåan, Douglas Costa ordnade trean och Arturo Vidal fyran och femman. De fyra målen gjordes inom loppet av 17 minuter och förnedringen för Arsenal, utslaget med 2-10, var ett faktum.

– Det var inte straff, och på det ger han oss ett rött kort. Det dödade oss totalt. Bayern kan tacka domaren för hans beslut i den andra halvleken, säger Wenger, vars förtroende i klubben sviktar.

Redan innan matchen protesterade fans mot tränaren och frågan är om inte det här var tränarens sista Champions League-match - åtminstone med Arsenal.

Real Madrid säkert vidare

Napoli hade inte lika stor uppförsbacke, 2-0 hemma i returen mot Real Madrid hade räckt för avancemang. Dries Mertens höll matchen levande genom den första halvleken men Sergio Ramos kvittering i början av den andra halvleken satte spanjorerna i förarsätet på nytt.

Sex minuter senare var Ramors där igen. En ny nick, den här gången via Mertens huvud, gav Real Madrid 2-1. Matchen slutade med klar seger för Real Madrid, 3-1, totalt 6-2.