Sverige missade pallen i ”kock-OS”
Uppdaterad 2019-01-31 | Publicerad 2016-10-26
Tävling. I två år har laget tränat. Inför sista deltävlingen såg chanserna goda ut för svenska kocklandslaget som varit öppet med att det siktat på guld. Men något hände.
Svenska kocklandslaget lämnar tyska Erfurt utan pallplats i tävlingen Culinary Olympics.
Efter den första deltävlingen "kalla köket" låg Sverige i topp, men sedan poängen slagits ihop med resultatet från det andra och sista tävlingsmomentet "varma köket" föll laget långt från 2012 års förstaplacering. Sverige hamnade på en sjätteplats.
"Det ligger så otroligt många träningstimmar, planering, uppoffring och hårt arbete bakom detta och just nu känns det oerhört tungt att hamna utanför pallplats. Det blir en tung hemresa men fokus på nya mål", säger lagkaptenen Sebastian Gibrand enligt ett pressmeddelande.
Varma kökets trerättersmeny serverades till 110 personer, varav sex jurymedlemmar.
"Allting gick som planerat och vi är väldigt nöjda med vår insats. Vi har aldrig gjort ett så här bra varmkök tidigare, men tydligen tyckte domarna annorlunda", säger Sebastian Gibrand.
OS-guldet gick till Singapore medan det finländska landslaget knep andraplatsen.
– Det här är en väldigt bra prestation. Vi är mer än nöjda över silvret, säger lagledaren Tapio Laine till Yle.
TT