”Tusentals kan bli för- giftade av flygmaten”

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-06-30

Kontroll i USA avslöjade snusket i flygplatsköken

Nej tack – i alla fall i USA gör du klokast i att hoppa över maten.

Kackerlackor och råttor i köken. Mat som förvaras för varmt. Och dålig hygien hos personalen.

Det gör flygmaten i USA till en bakteriehärd, avslöjas i en ny undersökning.

Det är myndigheten FDA (Food and Drug Administration) som slår ner på den hälsovådliga flygmaten efter en grundlig kontroll hos de tre största leverantörerna av flygmat i USA: Gate Gourmet, LSG Sky Chefs och Flying Food Group.

FDA:s kontrollanter upptäckte bland annat mängder med kackerlackor, råttor och flugor i köken där maten tillagas, skriver nyhetsbrevet Standby.

”Blir bara värre”

– Kvaliten på flygmaten är dålig och situationen blir bara värre, säger FDAs inspektör Roy Costa till norska NRK.

– Det är nu stor fara för att tusentals flygpassagerare blir matförgiftade.

I köket på världens åttonde största flygplats, den i Denver, hittade FDA så många kackerlackor – både döda och levande – att det var omöjligt att räkna dem.

Tipset för dagen blir därför: hoppa över matbrickan när du flyger i USA nästa gång.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln