”Tusentals kan bli för- giftade av flygmaten”
Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-06-30
Kontroll i USA avslöjade snusket i flygplatsköken
Kackerlackor och råttor i köken. Mat som förvaras för varmt. Och dålig hygien hos personalen.
Det gör flygmaten i USA till en bakteriehärd, avslöjas i en ny undersökning.
Det är myndigheten FDA (Food and Drug Administration) som slår ner på den hälsovådliga flygmaten efter en grundlig kontroll hos de tre största leverantörerna av flygmat i USA: Gate Gourmet, LSG Sky Chefs och Flying Food Group.
FDA:s kontrollanter upptäckte bland annat mängder med kackerlackor, råttor och flugor i köken där maten tillagas, skriver nyhetsbrevet Standby.
”Blir bara värre”
– Kvaliten på flygmaten är dålig och situationen blir bara värre, säger FDAs inspektör Roy Costa till norska NRK.
– Det är nu stor fara för att tusentals flygpassagerare blir matförgiftade.
I köket på världens åttonde största flygplats, den i Denver, hittade FDA så många kackerlackor – både döda och levande – att det var omöjligt att räkna dem.
Tipset för dagen blir därför: hoppa över matbrickan när du flyger i USA nästa gång.