Här planeras Sveriges största vattenland
Publicerad 2019-09-06
Ett vattenland med över 30 attraktioner och plats för omkring 2 000 personer planeras i Rosersberg i Sigtuna.
– Det här kommer att bli ett betydande besöksmål, säger Olov Holst (M), ordförande i kommunstyrelsen i Sigtuna.
Vattenrutschbanor, vattenlek, bastu, massage och relaxavdelning. Det är vad som kommer att erbjudas på det planerade vattenland, som är tänkt att bli Sveriges största. Vattenlandet, som kommer att vara en inomhusanläggning, kommer att ligga i Rosersberg i Sigtuna kommun.
Kommunstyrelsen i Sigtunas ordförande, Olov Holst (M), ser mycket positivt på den tänkta besöksattraktionen.
– Det finns inget liknande i Stockholmsregionen. Ungefär 250 000 personer åker varje år från Stockholm till Västerås och Örebro för att avnjuta liknande besöksattraktioner, så det finns ju en stor efterfrågan. Vi är väldigt glada för att Vi Invest kom till oss med idén.
Företaget Vi Invest, som står bakom de ambitiösa planerna, tror att vattenlandet kommer att vara väldigt bra för regionen.
– Vi är övertygade om att vattenlandet kommer att gynna hela Storstockholm, som länge efterfrågat detta, liksom andra närliggande städer, säger företagets vd Martin Hosseini i ett pressmeddelande.
– Vi har upprättat en mycket ambitiös tidsplan och vår målsättning är att kunna inviga anläggningen redan under 2022. Det bygger dock på att planarbetet inte drar ut på tiden.
Precis vid E4:an
Olov Holst tror att det planerade vattenlandet kommer att göra mycket för Sigtunas varumärke.
– Det kommer att tillföra kommunen ett betydande besöksmål, vilket i förlängningen kommer att genera såväl arbetstillfällen som inkomster. Det är otroligt roligt att det hamnar i just vår kommun och kommunledningen ser mycket positivt på projektet, säger Olov Holst.
I anslutning till vattenlandet planerar Vi Invest även ett hotell med över 200 rum, kontors- och konferenslokaler, festvåning, gym och takterrass. Det är tänkt att ligga precis bredvid E4, vägavsnittet mellan Stockholm och Arlanda som är den mest trafikerade sträckan i Sverige. 100 000 bilar passerar här varje dag.
Men först ska kommunstyrelsen avgöra om visionen kan bli verklighet.
– Först måste en detaljplanen måste upprättas men vi är jättevälvilligt inställda till detta. Jag ser inga större hinder för att detta blir av, säger Olov Holst.