Vecka 8
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2002-10-25
Mat på fasta tider
Fasta måltider är bra för att sätta en tydlig rytm. Det kan vara bra att ha två omgångar fasta tider: en för vardagar och en för helgdagar. Men låt inte helgtiderna glida iväg mer än ytterligare cirka en timma. Ju tidigare ni kan äta middag desto bättre för barnets sömn.
Agneta, 42 år, ingenjör och trebarnsmamma: ”Ska varje barn få sin lilla stund måste man vara organiserad. Vi äter en tidig middag, då har vi tid för varje barn sedan.”
Sjömansbiff (till 4):
8–10 potatisar
2 lökar
500 g kött (grytbitar går bra)
1 flaska öl
lagerblad, pepparkorn och
KRAV-märkt buljong
Skala och skiva potatis och lök. Bryn löken i smör. Bryn köttet. Varva lök, potatis och kött i en kastrull. Häll på öl (barn tycker att det är kul när det skummar) och vatten så att det nästan täcker. På med lagerblad, pepparkorn och KRAV-märkt buljong. Koka långsamt under lock tills potatisen är mjuk.