Våldtäktsmålet som skakar Frankrike

I Frankrike står en 70-årig man anklagad för att i flera år ha drogat sin 72-åriga fru och sedan låtit ett dussintal män våldta henne. Det var i slutet av 2020 som kvinnan kallades till en polisstation i södra Frankrike. Där fick hon höra en häpnadsväckande historia.
Hennes make sedan 50 år hade, enligt polisen, krossat sömntabletter och blandat dom i hennes mat och dryck för att försätta henne i djup sömn. Sen hade han, tillsammans med flera olika män, våldtagit henne, samtidigt som det hela filmades. Övergreppen, som kvinnan inte hade någon aning om, pågick i nästan tio år. Nu har rättegången inletts, och offret, den 72-åriga kvinnan, har begärt att den ska vara öppen för allmänheten.
Fallet har minst sagt väckt starka känslor och har drivit på debatten om Frankrikes syn på sexuella övergrepp och samtycke – men samtidigt så har rättegången bara börjat å frågan är hur mycket det kommer att påverka landet på lång sikt.
Så vad är det egentligen som har hänt? Hur har det franska folket reagerat och kommer det här fallet att få några politiska konsekvenser?
Gäst: Johan Tollgerdt, frilansreporter, boende i Frankrike.
Producent och programledare: Olivia Bengtsson.
Kontakt: podcast@aftonbladet.se.

TORSDAG 5 SEPTEMBER 2024


Senaste avsnitten

Aftonbladet Daily

Alla Aftonbladets podcasts

OM AFTONBLADET

Tipsa oss: SMS 71 000. Mejl: tipsa@aftonbladet.se
Tjänstgörande redaktörer: Mikael Hedmark, Fred Balke och Aleksandra Wojcik
Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
Redaktionschef: Karin Schmidt
Jobba på Aftonbladet: Klicka här

OM AFTONBLADET